Aanleverspecificaties voor textiel bedrukken

Graag ontvangen we uw logo, tekst of afbeelding als een vectorbestand. Dit is een grafisch bestand dat is opgebouwd uit lijnen i.p.v. pixels. Daardoor kun je deze bestanden onbeperkt schalen zonder dat deze onscherp worden. Wat ideaal is voor textiel bedrukken.

Aanleverspecificaties textiel bedrukken
Aanleverspecificaties textiel bedrukken

Een vectorbestand eindigt op .ai of eps. Uw reclamebureau of vormgever kan deze ongetwijfeld voor u regelen. Graag ontvangen wij uw logo in de juiste PMS kleuren, zie ook drukkleuren.

Een Photoshop bestand van minimaal 300dpi voldoet ook aan onze eisen.
Heeft u toch alleen maar een plaatje i.p.v. een vectorafbeelding? Dan is dat geen probleem, wij zullen deze dan beoordelen of de kwaliteit bruikbaar is.

Is het bestand echt niet bruikbaar dan kunnen wij uw logo tegen een kleine vergoeding aanpassen zodat deze toch geschikt is voor textiel bedrukken. Daarbij is het dan wel van belang dat de afbeelding of tekst zo groot als mogelijk aangeleverd wordt!

Wanneer u een .ai, .eps of .psd bestand stuurt met daarin in een tekst, is ons verzoek om deze tekst eerst om te zetten naar lettercontouren. Mocht u hier niet uit komen, dan kan u ook het gebruikte font naar ons sturen.

Transfer/ flex druk
Bestanden voor deze druktechniek ontvangen wij graag met dezelfde aanleverspecificaties. Het verschil is dat dit bestand niet in PMS kleuren hoeft, maar juist in full color CMYK kleuren.

Let op! Een afbeelding of bestand dat wordt gekopieerd en opgeslagen als .eps of .ai bestanden zijn geen bruikbare vectorbestanden. 
Dit geldt ook voor word en paint bestanden. 
Wanneer het zo aangeleverd wordt, moeten wij de afbeeldingen na tekenen om er een bruikbaar bestand van te maken. 

Heeft u nog vragen over het aanleveren? Mail of bel ons gerust.